Studietur

Studietur - Ohlsdorf Friedhof Hamborg

Forventes gennemført april 2023

Foreningen for Danske kirkegårdsledere og Foreningen for Kirkegårdskultur har arrangeret en studietur til Ohlsdorf Friedhof i Hamborg.
 
Kirkegården blev grundlagt i 1877, og er åben for alle religioner. Den dækker et areal på ca. 400 ha, og er en af verdens største og fineste kirkegårde. Ca. 1.4 mill begravelser har fundet sted på Ohlsdorf kirkegård. Der er 12 kapeller, et krematorium, 3 museer, kriger grave fra 20 nationer, skønne rekreative områder med store træer, Rododendron busketter, imponerende mausoleer, engleskulpturer, damme og et rigt fugleliv.
 
Kirkegården har gennemført projektet ”Ohlsdorf 2050”, en transformationsproces fra kirkegård til grønne rum. Dette skal vi høre nærmere om, og om hvordan borgerne inddrages. Vi kører rundt på kirkegårdens vejnet i vores egen bus og har to guides med, der fortæller om kirkegården og viser os spektakulære gravafsnit og særlige områder.
Torsdag eftermiddag viser to guides os rundt i parken ”Planten und Blomen”, en tidligere pestkirkegård, der i dag er en attraktiv park i Hamborg.
  
PROGRAM
 
Torsdag 23. april  
Kl. 9.30 afgang fra Vejle station kl. 9.30. Bagsiden af stationen. 7100 Vejle.
kl. 15.00 -16.30 rundvisning i parken ”Planten und Blomen”
Vi springer på en havnerundfart rundt om Elbphilharmonie, hvis vi kan nå det.
Vejle turisttrafik bus kører os til hotellet Crown Plaza Hamborg City, Graumannsweg 10, 22087 Hamburg, hvor vi også spiser aftensmad.
 
Fredag d. 24. april
Kl. 9.00 afgang fra hotellet til Ohlsdorf Friedhof i Hamborg.
Kl. 10.00-12.00 To kirkegårdsguider fortæller os om kirkegårdens historie, spektakulære afsnit, om borger undersøgelse 2050, borgernes svar, og fremtidige driftsplaner. Vi kører i bus, og går rundt på kirkegården til udvalgte afsnit must see afdelinger, historiske monumenter mm, og afsnit hvor nye planer er igang.
kl. 12.00 indtages frokost på Cafe Fritz inde på kirkegården.
Derefter krematoriebesøg, og fortsat udforskning af kirkegården.
KL. 15.00 afgang hjemad. Kl. 18 forventet hjemkomst vejle station.
Der serveres kaffe, the, vand, øl og frokost sandwich i bussen på vej ud og hjem.
 
De første 50 pladser er væk. Men vi har fundet en større bus og flere hotelværelser, så der er stadig mulighed for at komme med på studieturen til Hamborg, men der er få pladser.
Hovedparten af de ekstra værelser er twin-værelser (et værelse med to singlesenge), hvor man skal dele værelse med en anden deltager.
Der vil også være et ekstra antal enkeltværelser, dog til en højere pris.
 
Prisen for turen i twin-værelse er 2.150 kr. pr. pers.
Pris for turen i enkeltværelse er 2.650 kr. pr. pers.
 
Skriv i bemærkningsfeltet om du ønsker et twin-værelse eller et enkeltværelse, og evt. hvem du ønsker at dele værelse med.
Vi vil forsøge at imødekomme ønsker om enkeltværelse, men kan ikke love det.
 
Tilmelding via nedestående tilmeldingformular.
Tilmeldingsfrist d. 6. januar 2020.